Политика за приватност за Изборологија
Еден од нашите главни приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ за Политика за приватност содржи типови на информации што ги собира и снима izborologija.mk и како ги користиме.

Ако имате дополнителни прашања или ви требаат повеќе информации за нашата Политика за приватност, не двоумете се да не контактирате.

Оваа Политика за приватност се однесува само на нашите онлајн активности и важи за посетителите на Изборологија. Оваа политика не се применува на какви било информации собрани офлајн или преку други канали.

СОГЛАСНОСТ
Со приклучување и играње на Изборологија, се согласувате со нашата Политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.
ИНФОРМАЦИИ КОИ ГИ СОБИРАМЕ
Кога креирате кориснички профил за играње на Изборологија, од вас ќе побараме да споделите ваши информации како што се име, презиме, е-маил адреса и фотографија (опционално).
КАКО ГИ КОРИСТИМЕ ВАШИТЕ ПОДАТОЦИ
Податоците кои ги споделувате ги користиме единствено за потребите на играта и се третираат согласно Законот за зашита на личните податоци на Северна Македонија. Податоците се користат за да ви овозможиме креирање на кориснички профил за играње и за промена на лозинка доколку е потребно.

БРИШЕЊЕ НА ИНФОРМАЦИИ
Сите лични информации кои се споделуваат при креирање на профил (име, презиме, е-мејл адреса и слика) не се споделуваат со трети страни.
При бришење на профил од страна на корисник, неговите/нејзините податоци исто така се бришат и не се зачувуваат.
Дополнително, секој корисник на страницата Изборологија при бришење на профилот може да побара потврда од сопствениците на веб-страната дека неговите/нејзините податоци се избришани.
ПРАВА ЗА ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ GDPR
Би сакале да бидете сигурни дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоците. Секој корисник има право на следново:
  • Право на пристап – Имате право да барате копии од вашите лични податоци.
  • Право на исправка – Имате право да барате да ги исправиме сите информации за кои сметате дека се неточни. Исто така, имате право да побарате да ги дополниме информациите за кои сметате дека се нецелосни.
  • Право на бришење – Имате право да барате да ги избришеме вашите лични податоци, под одредени услови.
  • Право на ограничување на обработката – Имате право да барате да ја ограничиме обработката на вашите лични податоци, под одредени услови.
  • Право на приговор за обработка – Имате право да се спротивставите на нашата обработка на вашите лични податоци, под одредени услови.
  • Право на преносливост на податоци – Имате право да барате да ги пренесеме податоците што сме ги собрале на друга организација, или директно до вас, под одредени услови.
ИНФОРМАЦИИ ЗА ДЕЦА
Друг дел од нашиот приоритет е додавање заштита за децата додека користат интернет. Ги охрабруваме родителите и старателите да ја набљудуваат, да учествуваат и/или да ја следат и водат нивната онлајн активност.
Изборологија не собира никакви лични податоци за идентификација од деца на возраст под 13 години.
ПРОМЕНА НА ОВАА ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ
Од време на време, може да ја ажурираме нашата Политика за приватност. За сите измени поврзани со оваа Политика за приватност ќе бидете известени преку е-маил, но и преку објавување на новата Политика за приватност на оваа страница. Преку соопштение ќе ве известиме за сите промени на Политиката на приватност, како и за датумот на влегување во сила на новата Политика. Ве советуваме повремено да ја проверувате Политиката за приватност за измени. Промените на Политиката за приватност се важечки кога ќе се објават на оваа страница.
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Доколку имате прашања за оваа Политика за приватност, контактирајте нè на е-пошта: info@lead.org.mk